Тръмп нападна папата по въпросите на миграцията и околната среда

Противоречивият кандидат за президент на републиканците в САЩ Доналд Тръмп е критикувал историческата реч на папа Франциск в Конгреса. В интервю за Си Ен Ен, американският милиардер каза, че думите на понтифекса за имиграцията са "хубави", но е напълно несъгласен с казаното от папата по този въпрос и за опазване на климата.

Папа Франциск призова американците да не се страхуват от имигрантите. Това противоречи на позицията на Доналд Тръмп, който квалифицира мексиканските имигранти като "убийци и изнасилвачи". Милиардерът заяви, че страната "преживява огромни проблеми", които, според него, са пряко свързани с имиграцията. Той посочи престъпленията, извършени от имигранти без документи в САЩ и потвърди отново, че страната трябва да предотврати работници без документи да отнемат работните места на американците.

Тръмп също не се съгласи с позицията на първосвещеника по измененията на климата. Франциск призова държавите сериозно да разгледат този въпрос и да си сътрудничат за опазване на околната среда. Кандидатът на републиканците заяви, че политиките за намаляване на емисиите на CO2 "застрашават работните места и средната класа."

Станете почитател на Класа