Разкриват ежедневен навик, който ни пречи да забогатяваме

В книгата си "Тайните на милионерския ум" T. Харв Екер, който натрупал богатство чрез собствените си усилия, идентифицира привидно безобиден ежедневен навик, който се среща често сред обикновените хора, а милионерите винаги избягват: оплакването.

"Да се оплаквате е най-лошото нещо, което можете да направите, за да сте здрави и да увеличите богатството си," цитира думите на Екер уебсайтът Business Insider.

Екер обяснява, че когато се оплакваме, ние се фокусираме върху най-лошите неща в живота и този фокус има тенденция да се разширява. "Подобното привлича подобно", отбелязва милионерът. "Когато се оплакваме привличаме боклуци в нашия живот и това оставя много малко място за растеж, особено за финансов растеж".

Екер също каза, че да не се оплакваме е толкова важно, колкото да се отдалечим от тези, които се оплакват. "Отрицателната енергия е заразна", казва той.

"Ние трябва да помним, че ние изграждаме нашия животи ние постоянно привличаме успех и боклук", пише той. "Наложително е да избираме нашите мисли и нашите думи разумно!" заключава той.

Станете почитател на Класа