Асад: "Западът плаче за бежанците с едно око, а с другото насочва пистолета"

"Въпросът не е дали Европа трябва или не трябва да приеме бежанците, а необходимостта от справяне с първопричините за проблема", заяви сирийският президент Башар ал Асад, в интервю за RT. "Ако европейците са загрижени за съдбата на бежанците, да спрат поддръжката на терористите".
Кризата в Сирия продължава четири години и половина, но от самото й начало правителството се застъпва за диалог, каза президентът. "Аз мисля, че едновременно с борбата срещу тероризма трябва да се продължи диалогът между страните и сирийските политически групи, за да се постигне консенсус за бъдещето на страната ни."

"Както знаете, ние сме във война срещу тероризма, който има подкрепата на външни сили. Това означава, че се провежда тотална война", припомня той. "Мисля, че всяко общество, всички патриоти, всички страни, които действително мислят за хората, в тези условия трябва се обединят срещу общия враг, независимо от това дали е вътрешен или външен тероризъм."

"Ако днес попитаме сирийския гражданин, какво иска сега, първата реакция ще бъде сигурност и стабилност за всички. Ето защо, от политически сили, както в правителството, така и от тези, които са извън властта, от всички нас се изисква да се консолидираме около исканията на сирийския народ ", призова Асад. "И това вече се е случило: някои групи, които преди се биеха срещу сирийското правителство, сега се противопоставят на тероризма на наша страна."

Асад използва интервюто за да повтори призива си към всички да обединят сили в борбата срещу тероризма.

Станете почитател на Класа