Немският "луксозен" епископ отново в центъра на вниманието

Германският католически епископ Франц-Петер ван-Елст, отново е в центъра на полемиката, заради луксознатга къща, в която живее в Рим, съобщава The Independent.

Германският епископ наречен от германските медии "епископ на лукса", се радва на предоставено от църквата настаняване в апартамент от 200 квадратни метра в центъра, до най-известния площад в Рим, площад Навона, информира "The Independent ".

Свещеникът, който е бил обект на критики у дома за милионен ремонт на жилището си, от началото на тази година заема нов пост в Папския съвет за насърчаване на нова евангелизация в Рим, което също е източник на критика.

"Ето защо корупцията в йерархията на Църквата продължава," се възмущава организацията SNAP. "Ето защо новите политики за справяне с предполагаеми безотговорни епископи няма да работят. Защото на практика няма сериозно наказан извършител ". Според SNAP, дори когато Ватикана се опитва да решава проблемите, дисциплинирането е временно.

През Октомври 2013 ван-Елст бе освободен от Ватикана от поста си в Limburg, след като похарчи 31 милиона долара, принадлежащи на църквата, за да обнови дома си.

Станете почитател на Класа