Защо британски военни самолети кацат в Монтевидео?

Уругвайските ВВС обясниха защо два британски военни самолета от Фолкландските острови са заснети в Уругвай. Тези самолети са повдигнали много въпроси сред аржентинските медии и интернет.

Второто кацане на британски военен самолет на главното летище на Уругвай провокира много въпроси сред интернет потребителите, съобщава вестник Кларин. Самолетите, които излитали от Фолкландските острови, вместо да се насочат към Великобритания, както е планирано изведнъж се появили на Международно летище Караско, където са заснети от любител на 17 май и 16-ти август.

Конфликтът за Фолклендските (Малвински) острови между Аржентина и Великобритания се отразява на военно сътрудничество между страните от региона с британските въоръжени сили. По рано, военни кораби на тази страна не са могли да остават в Уругвай, тогава управляван от Хосе Мухика.
Директорът за Обществени връзки на ВВС на Уругвай каза ", че Уругвай не може да е крайната дестинация на самолети на Royal Air Force на Великобритания. Въпреки това, тези самолети могат да кацат в страната с "хуманитарна цел, здравни цели или при опасност, тежки метеорологични условия и механични повреди".
Оказва се, че на 16 август, Airbus A330-200 British КС2 Voyager се е приземил на летището поради лоши атмосферни условия, а през май миналата година кацането на Airbus A330-243 КС2 Voyager се дължи на медицински причини, тъй като самолетът носел ранен, съобщава всекидневникът.

Станете почитател на Класа