Един френски работник взима € 5000 на месец в продължение на 12 години за нищоправене

Един служител на френския държавен железопътен оператор SNCF, е заявил, че е получавал 5000 евро всеки месец от 2003 г. насам за "да си стои вкъщи и да не прави абсолютно нищо." Въпреки това, вместо да е доволен от ситуацията, човекът подал съдебен иск срещу SNCF, обвинявайки компанията в поставяне край на обещаващата му кариера.

Според публикация в "The Telegraph" железопътният работник Чарлз Симон, заявил в петък в интервю, че неговият работодател, националният железопътен оператор SNCF, го освободил от ежедневната работа през 2003 г., след като служителят подал жалба за подозрения в корупция на стойност 20 милиона евро.

"След три години работа в отдел логистика, открих фалшиви фактури за транспортни измами", заяви Чарлз Симон. Служителят предупредил мениджърите си, но е изпратен в друг клон на компанията, където не му предложили нова работа, въпреки че продължавал да получава една и съща месечна заплата. "Нямах друг избор, освен да си стоя в къщи", казва Саймън.

Вместо просто да получава пари и да се наслаждава на свободното си време, служителят е написал няколко писма до президента на SNCF, искайки обезщетение. "Искам обезщетение за вредите, които са ми причини. Ако не бях останал настрана, можеше да направя добра кариера", заявява Чарлз Симон.

Станете почитател на Класа