Северна Корея разработва нова балистична ракета за подводници

Северна Корея разработва нова балистична ракета за подводници(БРП), които ще бъдат потенциална ядрена заплаха не само за Източна Азия, но и за Съединените щати.
Изявлението е направено от командира на стратегическото командване на ВМС на САЩ Адмирал Сесил Хейни. "Северна Корея продължава да развива своята технология за балистични ракети, включително създаването на БРП," - се казва в писмен доклад на адмирала до Конгреса.Според него, Пхенян се разработва и нова балистична ракета, която може да бъде стартирана от мобилни инсталации на сушата.
Държавната комисия на КНДР националната отбрана, заяви, че страната е готова да се изправи срещу САЩ в случай на война, включително и ядрена.
Япония възнамерява да разшири обхвата на едностранните санкции срещу Северна Корея в отсъствието на напредък в разследването за съдбата на японците, отвлечени от севернокорейските тайни служби в 70-80 години на ХХ век. . По време на консултациите през януари, Северна Корея не е предоставила никаква информация за хода на разследването и Токио планира да удължи забраната за търговия с Пхенян, която изтича през април тази година

Станете почитател на Класа