УНИЦЕФ се продава на големия бизнес

Тъй като все повече правителства не желаят да допринесят със средства, УНИЦЕФ счита, че може да привлече над милиард допълнителни долара от частни лица и мултинационални корпоративни партньори през следващите три години и да се пре-брандира като нов вид агенция на 21-ви век за глобалното повишаване благосъстоянието на децата.
Вместо старомодната продажба на картички за набиране на средства, Агенцията за децата към ООН поставя ударение на "многогодишни, интегрирани корпоративни партньорства", с фирми и международни фондации, координирано лобиране около глобалните цели на УНИЦЕФ и " набиране на средства от големи индивидуални дарители."
За да отговорят на тези цели, UNICEF възнамерява да действа по-скоро така, както това в което се е превърнала - един от най-големите благотворителни бизнеси в света, с "универсален мандат за всички деца по света, силен бранд и глобално присъствие," според дефинициите в един вътрешен документ за стратегия.
Заедно с амбициите идва и голямата продажба.
С цел да се "максимизират приходите от частния сектор за програмите на УНИЦЕФ," агенцията ще фокусира фондонабирането "върху пазарите с най-голям потенциал за растеж" – с по-голям акцент върху бързо разрастващите се нововъзникващи пазари особено в Азия и Латинска Америка. Освен това ще се търсят индивидуални дарители от средната класа,поемащи дългосрочни ангажименти, вместо отделни вноски.
УНИЦЕФ възнамерява също да " изгради значителна база поддръжници на УНИЦЕФ в много страни сред застаряващите по-богати членовена населението, които ще бъдат канени да оставят наследство на УНИЦЕФ "- това означава да впишат агенцията в своите завещания.
В същото време, "УНИЦЕФ ще използва партньорствата отвъд паричната им стойност ", което ще включва "промоция и развитие на" правата на детето в бизнес практиките".
Агенцията е убедена, че тези нови техники ще донесат около $ 1.25 милиарда от частния сектор през още през тази година. Разширените фондонабирателни амбиции на УНИЦЕФ в частния сектор бяха специално разгледани и одобрени миналата седмица по време на тридневно заседание на 36-членния изпълнителен съвет на на агенцията .

Станете почитател на Класа