Алън Грийнспан: излизане на Гърция от еврозоната е само "въпрос на време"

"Изправени сме пред криза и виждам едно просто решение за това", каза Алън Грийнспан, бивш председател на Федералния резерв на САЩ, в интервю за BBC. "Всъщност, аз не мисля, че може да има решение без излизане на Гърция от еврозоната", каза той.
"Не мисля, че присъствието на Гърция в еврозоната помага на страната или на страните с европейската валута", продължи екс-президентът на централната монетарна институция на САЩ "Мисля, че е крайно време всички да осъзнаят, че напускането й е най-добрата стратегия", заключи той. В допълнение, Грийнспан, който бе начело на Федералния резерв през 1987-2006, подчерта, че еврозоната не може да съществува в сегашния си вид, без политическа интеграция.
Новото гръцко правителство, оглавявано от лидера на левите СИРИЗА, Алексис Ципрас, обещава да сложи край на политиката на строги икономии и дълг на нацията. Въпреки това, Германия и Европейската централна банка предупредиха, че няма много опции, за предоговаряне на условията на заема от 240 милиарда евро от МВФ.

Станете почитател на Класа