Отчаяни зубъри реват на родители: Защо не ми платихте матурата?!

Отчаяни зубъри реват на родители: Защо не ми платихте матурата?!
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.06.2024
  • Share:

„Защо не платихте на матурата, толкова хора го направиха, сега балът ни ще падне?!“.

След толкова години на реформи в образованието, това вече чуват родители на зрелостници, които недоволстват, че не са пълни отличници след обявяването на резултатите от държавните изпити.

Става въпрос за „отчаяни“ деца с оценки „Отличен“, но не с пълни шестици, споделиха за „Родопи voice“ родители.

„Бяхме в шок. Детето ни бе обидено, че не сме платили, за да успее да препише на изпита. Със собствените си знания и възможности постигна резултат 5,80.

Детето обаче изпадна в ужас, че други имат по-високи оценки след като родителите им са платили. Обясняваме им, че това не е правилно, това е мечешка услуга. Не може да успееш в живота като разчиташ цял живот някой да ти диктува в ухото кой е правилният отговор“, разказват родители.

В интернет пък предлагат всякакви технически средства именно за преписване, установи наша проверка. „Най-добрата слушалка. Безжична и напълно незабележима.

Разработена технология от НАСА. Сигналът между предавателя и слушалката не може да бъде заглушен по никакъв начин!“, гласи една от офертите в специализиран сайт.

Както вече писахме, 200 лева е струвала матурата на преписвачите. В цената влизали „бръмбар“ за ухото и диктуване на верните отговори.

Десетки, а напълно вероятно и стотици, са се възползвали от офертите, споделят за „Родопи voice“ зрелостници от Родопите, които са натоварили семейния бюджет в името на високи оценки, въпреки ясното съзнание, че няма покритие с реални знания. Родителите на абитуриентите също са били „в час“ със схемата за успех.

„Устройството е съвсем малко, вкарва се навътре в ухото и става незабележимо. След това се диктуват отговорите и тестът е решен. Това ми сподели моя племенница. Много от съучениците й са се възползвали“, сподели за екипа ни роднина на зрелостник.

Припомняме, че 1139 се явиха на държавния зрелостен изпит по български език и литература в Кърджалийско. 73-ма пък се отказаха да тестват знанията си. На двете матури бяха анулирани общо три работи заради използване на непозволени технически средства.

672-ма пък се явиха на матурата по БЕЛ в Смолянско.

 
 

Станете почитател на Класа