Днес времето ще ни изпържи, спасението е само едно

Днес времето ще ни изпържи, спасението е само едно
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.06.2024
  • Share:

Адския мор започва! Температурите ще скочат до 40 градуса. Това става ясно от прогнозата за оставащите дни от тази седмица и началото на следващата.

До края на тази и началото на следващата седмица времето ще е по-спокойно и с по-малко смущения. Дневните температури ще са в летния диапазон – между 30 и 35 градуса.

В петък денят ще е слънчев, а временни следобедни увеличения на облачността ще има само по планините. В тези райони не са изключени незначителни кратки превалявания.

Почивните дни около изборите ще са слънчеви и горещи. В събота все пак ще има по-опасни гръмотевични процеси, но те ще са на изолирани места в Южна и Източна България.

В неделя смущения не се очакват.

Седмицата след изборите ще е преобладаващо слънчева и особено гореща. В понеделник и вторник ще има условия за изолирани краткотрайни гръмотевични бури, но с висок риск от градушка.

От сряда нататък вероятността за такива ще е минимална. Температурите ще се повишават и още около средата на седмицата дневните стойности ще достигат 35-40 градуса в обичайно горещите точки в страната.

 

 

Станете почитател на Класа