Китаец закла жена с еднометров меч и позира пред трупа й

Въоръжен с еднометров меч мъж наръга жена до смърт на натоварена улица в търговски квартал на Китай. Мъжът, за който е известно, че се казва Гао, е преследвал жената, преди да я наръга смъртоносно в гръдния кош пред магазин за дрехи в Санлитун, популярен квартал за пазаруване и нощен живот в Пекин. Нападателят започнал да вилнее около обед местно време в южната част на Санлитун, съобщава The People's Daily Online. Предстои полицията да предостави официална информация по случая, но местни медии съобщават, че става въпрос за „случайно нападение".

В социалните медии се разпространяват снимки от инцидента. На тях мъж, за който се смята, че може да е французин, се опитва да окаже първа помощ на закланата, като натиска с ръце раната на гърдите й.

На видео на атаката се вижда как нападателят, облечен в бяла риза и черни панталони, спокойно се разхожда до трупа насред площад, като размахва небрежно своето оръжие. Междувременно, очевидци наобикалят жертвата, която е обляна в кръв.

На клипа се вижда и как полицията арестува убиеца. Когато стражите на реда се приближават до него, той спокойно поставя на земята меча и ляга по корем. Мотивите му засега остават неизвестни.

Станете почитател на Класа