Малките деца разбират езика на кучетата

Психолози от американския университет "Бригъм Йънг" са установили, че малките деца са способни да разбират езика на кучетата, съобщи Лента.ру, като се позова на статия в сп. Developmental Psychology.
В рамките на изследването си учените са направили тест с 6-месечни бебета. На малчуганите е било давано да слушат звуци, които издават агресивно настроени или добронамерено настроени кучета. На децата са били показвани и снимки на едните и на другите животни, които преди малчуганите не са виждали.
Изследователите са определяли избора на децата по количеството време, което са гледали дадената снимка. Оказало се, че слушайки записа, децата в повечето случаи правилно определят с коя снимка на животното е свързан.
Изследователите са се спрели на кучетата заради тяхната общителност. Учените подчертават, че въпреки привидната простота на проведения опит резултатите от него дават възможност по-добре да се разбере по какъв начин децата учат така бързо. Психолозите отбелязват, че за децата разбирането на околния свят започва именно с емоциите.

Станете почитател на Класа