Учени препоръчват на тийнейджърите да ходят пеш от училище

Ако тийнейджърите се връщат у дома пеш след училище, процентът на затлъстяване сред тях ще намалее с 22%, сочи  американско проучване, цитирано във френския „Експрес“. Според изследването, резултатите от което са публикувани  на 16 юли  в американското списание Pediatrics, ако всички млади хора практикуват повече физическа активност, ще се намали с близо една четвърт процентът на затлъстяване сред тях, което е сериозен здравословен проблем. 
Обикновените практики, като например ходенето пеш или с велосипед на училище, биха намалили с 22% броя на подрастващите с наднормено тегло, показват резултатите.
Американските изследователи смятат също, че практикуването на най-малко два отборни спорта извън училище ще намали броя на затлъстелите деца с 26%. Учените са на мнение, че спортните занимания, предлагани в училище, не могат да решат проблема с наднорменото тегло сред подрастващите.  Причината е, че броят на часовете е недостатъчен, а  и сред учениците липсва мотивация, когато спортът е задължение.

Станете почитател на Класа