Фестът Golden Drum с награди за PR кампания

Фестивалът Golden Drum за първи път тази година ще раздаде награди и за PR кампания, а крайният срок за заявки в категорията е 31 август. Фестът ще се проведе от 5 до 9 октомври в курортното градче Порторож в Словения. Селекция от финалисти ще бъде направена предварително, като подбраните участници ще представят кампаниите си на живо на фестивала. PR надпреварата е отворена за агенции, клиенти или медийни компании, ангажирани в изготвянето на PR кампании на територията на Европа. Категориите, в които ще се конкурират кампаниите, са 11 – вътрешна комуникация, корпоративен брандинг, маркетинг PR (който включва 8 категории), кризисна комуникация, обществена отговорност и участие (корпоративна) социална отговорност, онлайн и офлайн медийни връзки, финансова комуникация, връзки с правителството и обществени дела, международна (вкл. регионална) комуникация, интегрирани комуникации и неконвенционални комуникации.
За пръв път тази година съвместно със студентската секция на словенската PR асоциация на Golden Drum ще бъде връчена и PR награда на студенти.


Две групи участници

Участниците са разделени в две групи. Едната, т. нар. Нова Европа, включва 37 държави, сред които Албания, Австрия, Азербайджан, Беларус, България, Финландия, Малта, Черна гора, Русия, Сърбия, Турция, Таджикистан, Украйна. Заявките от тези страни се състезават самостоятелно в групи „Филм“ (тв, промоционален и в интернет), „Преса“, „Аутдоор“ и „Радио“. Заедно с участниците от втората група, в която няма географски ограничения, тези от „Нова Европа“ се конкурират за призове в „Дизайн и арт дирекшън“, „Интерактив“, „Медия“, „PR“ и „Рекламна кампания“. Финалистите от всички групи и категории на Golden Drum могат да влязат в надпреварата за Best Act награда. Тя ще бъде присъдена за идея, която е накарала рекламодателите и клиентите да променят начина си на мислене, усещане и поведение.


Журита и награди

Победителите в различните категории на Golden Drum ще бъдат определени от 7 журита с общо 37 членове. Най-голямо (9 членове) е журито за категории филми, прес, аутдоор и радио, а негов президент е Щефан Шмид, главен криейтив директор на TBWA Group, Германия. Начело на журито за рекламна кампания е Адриан Ботан, главен криейтив директор на McCann Erickson за Централна и Източна Европа. Носителите на медийните награди ще бъдат определени от 5-членно жури с президент Мариуш Ян Демнер, управляващ партньор на „Демнер, Мерличек & Бергман“, Австрия, начело на интерактивното жури е Мартин Ланге, управляващ директор на Argonauten G2, Германия. Носителите на призовете за дизайн и арт дирекшън ще бъдат определени от жури с председател Франко Морети, главен криейтив директор на Leo Burnett, Италия. PR журито, което за пръв път ще се прояви тази година, е ръководено от Деян Верчич, партньор в рекламната агенция Pristop и асоцииран професор в университета в Любляна. Клиентското жури, което ще определи носителя на Act наградата, ще ръководи Андрю Хамет от отдела за глобално рекламно развитие за Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка на Procter & Gamble. Президент на журито, което ще връчи приза на туристическата организация, е Ивица Видович, главен изпълнителен директор и президент на McCann Erickson, Хърватия.
В рамките на фестивала ще бъдат проведени и конкурс за постер, конкурс за текст, промотиращ Словения като туристическа дестинация. Ще се състои и първият фестивал за филми, заснети с мобилни телефони Blue Tooth, както и режисьорският семинар Studio Drum.

Станете почитател на Класа