Прокуратурата разследва нападението над Огнян Бояджиев

Образувано е досъдебно производство за грабеж и нанасяне на средно телесна повреда по случая с журналиста Огнян Бояджиев, който бе нападнат в дома си късно в събота вечер. Това съобщи градският прокурор на София Божидар Джамбазов, цитиран от БГНЕС. Той допълни, че се събират доказателства по случая и не съобщи дали има заподозрени.
Състоянието на Огнян Бояджиев, който е главен редактор на портала europe.bg, е стабилизирано и няма опасност за живота му, съобщи началникът на отделението по реанимация във Военномедицинска академия доц. Николай Петров, цитиран от „Дарик“. Най-вероятно пострадалият ще се срещне с психолог през следващите дни и ще бъде изписан до една седмица.
Според полицията двама мъже позвънили на вратата на Бояджиев малко преди полунощ в събота, а когато журналистът отворил, те го нападнали, били го и му нанесли порезни рани. Отнети са лични вещи и дебитни карти на журналиста.
Огнян Бояджиев е създател и пръв водещ на сутрешния блок на bTV "Тази сутрин". Преди това е бил новинар и водещ на предаванията "Оги и седемте джуджета" и "Закуска на тревата" по програма "Хоризонт" на БНР.

Станете почитател на Класа