Гари Дейви е новият изпълнителен директор на bTV

Гари Дейви от вчера е новият изпълнителен директор на bTV и наследява поста на Албърт Парсънс. Той се оттегли от медията, след като не поднови договора си, изтекъл на 30 юни 2009 г., съобщиха от телевизията. Генералният директор на bTV Вики Политова, която управлява тв канала от 2005 г., ще отговаря директно пред Гари Дейви. Тя ще поеме и допълнителни мениджърски отговорности като член на борда на директорите на Balkan News Corporation.
„След дълга кариера от повече от 40 г. в телевизионния бизнес, престоят в България и развитието на bTV ми бяха най-интересни. Оттеглям се щастлив и удовлетворен“, коментира Парсънс. Той допълни, че очаква bTV да продължи да дава на българските зрители страхотна програма и да запази лидерската си позиция на пазара.
„Ал Парсънс беше основният двигател при създаването и дългогодишния успех на bTV. Той въведе най-високите професионални стандарти във всеки аспект от работата на компанията. Пожелаваме на Ал всичко най-добро в бъдеще“, заяви Том Мокридж, главен изпълнителен директор на News Corp. European TV.

Кой е Гари Дейви

Новият изпълнителен директор на bTV Гари Дейви е изпълнителен директор на News Corp. Station Europe. Има 35-годишен опит в световната телевизионна индустрия и през по-голямата част от кариерата си е заемал топмениджърски позиции в News Corp. в Ню Йорк, Лондон, Хонконг, а сега в Милано. Преди това Дейви бе главен изпълнителен директор на Star TV, паназиатския бизнес на News Corp, а още по-рано - управляващ директор на BSkyB, водещия pay-TV бизнес във Великобритания. Последното назначение на Дейви като главен оперативен директор на News Corp. Stations Europe през 2008 г. му даде възможност да работи за развитието на телевизиите на News Corp. в България, Турция, Сърбия и Латвия.

По времето на Албърт Парсънс

Парсънс бе изпълнителен директор на bTV от създаването на телевизията през 2000 г. През октомври 2006 г. той оглави новосъздаденото подразделение News Corp. Europe Television, като съвместяваше тази позиция с поста си в българската телевизия. Той има заслуги за успеха на bTV като водещата телевизия в индустрията за девет последователни години.
На 17 февруари 2000 г. bTV спечели конкурса за първа частна национална телевизия в България и получи лиценза от ДКД (сега КРС). Първият ефир на bTV е на 1 юни 2000 г. Първата емисия на „bTV Новините“ дебютира в ефир на 18 ноември 2000 г., след което се появиха и предаванията „Тази сутрин”, „Шоуто на Слави”, „Шампионска лига“ и други. През 2001 г. bTV пусна 24-часова програма. През септември 2006 г. телевизията смени опаковката и успешно реализира първия си голям риалити формат - Survivor. „bTV Новините“ затвърдиха лидерската си позиция на 7 юли 2007 г., когато централната емисия започна да се излъчва в 19.00 часа. В началото на 2008 г. bTV създаде нов модел на фондонабирателна кампания със старта на благотворителното шоу „Великолепната шесторка“ съвместно с УНИЦЕФ. През февруари същата година медията пусна обновен интернет портал и стана първата телевизия с богато видеосъдържание от новини и предавания и със стрийминг на програмата си. През 2009 г. bTV започна да разработва мултиканалната си платформа.
Парсънс стартира и проекта за новата пететажна сграда на телевизията през есента на 2007 г.. bTV и другите компании, свързани с News Corporation в България, ще се преместят в нея през 2010 г.

Станете почитател на Класа