Зрителите коментират вота по bTV, политици са репортерите на Нова тв

Инна Василева
Първото изборно студио на bTV в деня на парламентарните избори на 5 юли ще стартира в 10,30 часа с водещ Светла Петрова. Основната тема на дискусиите в него ще бъде купуването на гласове, а сред сигурните гости е Славчо Пеев. За 18 часа е предвидено вечерното студио на първата частна национална телевизия. Репортерите на bTV ще следят изборните новини от Дупница, Плевен, Варна, Бургас и Кърджали. Специалният пратеник Светослав Иванов пък ще предава директно настроенията в партийните щабове в НДК и емоциите на политическите лидери „зад кулисите”. bTV ще предаде на живо от площада пред Народното събрание и мненията на зрители с различни политически симпатии и социален статус. След като изгледат изборната програма на медията, те ще коментират посланията на победители и победени. Както при отразяването на евровота на 7 юни, водещ на изборното студио в НДК ще бъде Николай Бареков, а в студиото на bTV - Виктория Петрова и Цветомир Семов. Водещите ще информират аудиторията и за настроенията и коментарите на избирателите, които се получат на сайта www.izbori.btv.bg. Виктория Петрова ще предава от виртуалното студио първите резултати и хипотезите за възможните бъдещи коалиции. Телевизията ще предаде директно и пресконференциите на политическите партии от НДК.

Извънредни новинарски емисии

В изборния ден ще има няколко извънредни емисии на „bTV Новините“ - в 12,00 часа, както и по време на филмите от 13,00 и 16,00 часа. Централната емисия ще бъде с начален час 19,30 часа.
Тази година bTV промотира изборната си програма чрез кампанията „Виж какво направи”. Телевизията вече завъртя първите рекламни видеоклипове с кратки истории с неочакван край. Герои в един от спотовете са 6 бебета на възраст от 3 до 8 месеца, които ще се включат в кампанията непосредствено преди деня на вота.
TV2, която от 4 юли ще се преименува на PRO.BG, ще започне отразяването на вота в централната емисия новини в 18,45 часа. Изборното студио на PRO.BG ще стартира в 21,30 ч и ще продължи до 22,30 часа. Водещ ще бъде Валентина Войкова, новините от НДК пряко ще предава Диана Радева, а репортер на медията в ЦИК ще бъде Лиляна Боянова. В рамките на предаването ще има репортажи от развоя на събитията в Южна България и Черноморието, където са по-интересните политически битки. Телевизията ще предава пряко и пресконференциите на партиите след 0,30 часа.

Бойко Василев представя вечерните студия на БНТ 1

9,45 е началният час на първото изборно студио на БНТ1 на 5 юли, чийто домакин ще бъде Евгения Атанасова. Освен традиционните гости в предаването ще има и преки включвания от страната и репортажи за развоя на вота. Новинарските емисии по БНТ 1 „По света и у нас“ ще бъдат пет – в 12,00, 14,00, 16,00, 18,00 и 20,00 часа. Държавната телевизия ще проследи изборите и чрез 3 вечерни студия пряко от зала 2 на НДК в 17,45, 18,40 и 20,10 часа, като те ще бъдат представени от Бойко Василев. БНТ 1 ще излъчи пряко и брифингите на политическите сили от 0,30 часа.

„Господари на изборите 2“ забавляват по Нова тв

Петър Курумбашев, Мартин Заимов и Владимир Каролев ще са репортерите на Нова тв в изборната нощ. Студиото с тяхно участие ще започне минути преди 19 часа. Политиците репортери ще разговарят с героите на вечерта, ще предават от партийните щабове, ще се включват на живо от НДК в програмата. Водещ на изборното студио ще бъде Николай Дойнов, а в студиото в НДК – Цветанка Ризова.
В изборната нощ Нова тв отново ще заложи на хумористичния формат, изпитан от евровота - „Господари на изборите“. Той ще „претърпи“ 6 директни включвания. Екипът на шоуто е подготвил пародии на предизборни клипове и скечове, в които зрителите ще видят прогнозите на социолозите. На 5 юли „Господари“-те ще забавляват аудиторията и с гафове на партийни лидери и кандидат-депутати. Редовните рубрики в шоуто „Като две капки боза” и „Гледам и не вярвам на ушите си” също ще претърпят политическа трансформация. Водещи в „Господари на изборите 2” отново ще бъдат Мария Игнатова, Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека.


Кирил Вълчев предава от НДК за „Дарик“

Програмата на Дарик радио в изборния ден ще започне в 06,30 ч с Михаил Дюзев и Драгомир Симеонов. След обедната емисия те ще предадат щафетата на Пролет Велкова и Ники Кънчев, които ще отговарят за два блока в програмната схема на медията. Слушателите на „Дарик“ ще бъдат стриктно информирани за всички новини около вота, сред които и сигналите за нарушения и прогнозите. След централната емисия новини в 18,45 часа ще започне и изборното студио на „Дарик“, което още води Жени Марчева, а от студиото в НДК ще се включва Кирил Вълчев.

Станете почитател на Класа