Jetix България преминава в Disney Channel

Disney обяви, че преобразува марката Jetix България във водещия световен детски бранд Disney Channel България, съобщиха от компанията. Насочен към деца на възраст от 6 до 14 г. и техните семейства, Disney Channel България ще предлага програмен микс, включващ герои като Хана Монтана, анимационни поредици като „Финиъс и Фърб“ и пълнометражните филми „Хайскул Мюзикъл“ и „Кемп Рок“.
Основни сериали на Disney Channel започнаха да се излъчват по Jetix България през август 2008 г. и способстваха утвърждаването на позицията на канала в региона. Шест месеца след лансирането, програми като „Хана Монтана“ и „Финиъс и Фърб“ помогнаха на канала да увеличи рейтингите си сред децата с изумителните 356% (сравнението е по данни на TV plan TNS между юли 2008 и януари 2009 г. ) и изстреляха Jetix сред топ 3 каналите за деца и топ 10 зрителски канала (януари – април 2009 г., деца от 4 до 14 г.) за България.
Каналът ще излъчва и специализиран игрален Disney блок със занимателно-развлекателни шоупрограми, насочени към децата между 2 и 5 г. „Щастливи сме, че лансираме Disney Channel в България. Огромното влияние на програмата на Disney върху Jetix е сериозен индикатор за търсенето на неговото съдържание, предназначено за деца и техните семейства“, коментира Мачек Брал, вицепрезидент и генерален мениджър на каналите Jetix и Disney за Централна и Източна Европа. Той допълни, че се очаква бранда да стане безспорният лидер на телепазара за деца.
Disney Channel Worldwide представлява най-успешното портфолио детски канали в света със своите 98 канала и програми, които се излъчват в 167 държави на 32 езика.

Станете почитател на Класа