„Големият избор“ свърши, от есента започва нов

Инна Василева

Политическото риалити на БНТ 1 „Големият избор“ приключи в сряда вечерта, като победител е Ангелина Атанасова от Ямбол. Наградата за нея е десетдневно посещение в Брюксел и Люксембург. Там тя ще има възможност да се запознае с работата на европейските институции и да се срещне с политици, пред които да представи идеите си.
Вяра Анкова, директор на дирекция „Информация“ в държавната телевизия съобщи, че от есента медията ще се заеме с реализацията на втори сезон на шоуто. Тя обясни още, че на подготовката му ще бъдат отделени шест месеца, както предвижда форматът на канадската обществена телевизия Си Би Си. „Ще обиколим цялата страна в търсене на следващите лидери, ще помолим и 12-те финалисти от първото издание да помогнат в кампанията и да се включат при отсяването на новите кандидати“, добави тя.
Посещението на Ангелина Атанасова в Брюксел и Люксембург ще се осъществи в края на май, а програмата за него се подготвя в момента от Представителството на Европейската комисия у нас. „Ангелина спечели с голямо предимство. По време на участието си тя защитаваше идеите за необходимостта от референдуми, за гражданско образование в училищата и за чиста природа“, каза Бойко Василев, водещ на „Големия избор“ и главен редактор на главна редакция „Актуални предавания“ в БНТ 1. Победителката добави, че за нея голямата награда е предоставената възможност да се срещне с политическите лидери на България и да бъдат чути идеите й.

Станете почитател на Класа