Градски вълнения в епизод 13 на „Шменти капели”

В Епизод 13 на Шменти Капели: Легендата дегизираните Вальо (брат на Трифун), Орлин и Стамат имат за цел да се слеят с тълпата в София, без да се набиват на очи, за да установят връзка на високо ниво с централата на нелегалната организация. Но ще успее ли слезлият от гората Стамат да подкара колело и да се държи прилично? А в София са и оцелелите от отряд „Марксисти" – Вихър, Светльо, Кральо и Марко. Ще се срещнат ли пътищата на кръвните врагове?
Софийският хайлайф, обаче, не се интересува толкова от политика и революция, колкото от предстоящото откриване на дългоочаквания магазин на италианците. Витрините му все още са покрити, но Гаро Фотото вече е съчинил поема за модната сензация на сезона. Акционери на кооперацията Шменти Капели, както и тълпа от обикновени граждани вече са се събрали пред витрините в нетърпеливо очакване. Но какво има зад тях – предстои да узнаем.
В това време, между директорите на криминалната и политическата полиции назрява поредният конфликт. Криминалистът Спахийски очаква с нетърпение предстоящият концерт на тенора Мирон Люцеров. Певецът, обаче, попада в неподходяща нощна компания, а от там и в жестоките ръце на Гошев и неговите главорези от политическата полиция. Ясно е, че концертът се отлага, но пък се оказва, че Мирон Люцеров е племенник на известен депутат...
Шменти Капели: Легендата. Събота, 19:30, TV7

Станете почитател на Класа