Мисия : Всяко дете“ на БНТ и УНИЦЕФ привлече над 10 000 благодетели

Над 10 000 човека се включиха в „Мисия: Всяко дете“, като станаха БЛАГОДЕТЕЛи с редовни месечни дарения от 2 или 5 лева през мобилния си телефон по време на благотворителния концерт, излъчен пряко по БНТ 1. Концертът бе заключителното събитие на съвместната кампания на БНТ и УНИЦЕФ за по-добро детско развитие.
„Националната телевизия винаги е заставала зад социално значими каузи, защото това е едно от призванията на обществената медия. Смятам, че човек има много поводи в живота си да изпълни различни мисии, но най-важната са децата”, каза г-жа Вяра Анкова, генерален директор на Българска национална телевизия.
Сред гостите на събитието бяха еврокомисар Кристалина Георгиева, г-жа Марси Райс, посланик на САЩ в България, г-н Георги Лозанов, председател на Съюза за електронни медии, представители на държавни институции, бизнеса и публични личности. Актьорите от хитовия сериал на БНТ „Четвърта власт” също подкрепиха благородната кауза.
На сцената на Народната опера и балет пяха Орлин Павлов, дует „Ритон”, Бон-бон, детска градина „Вълшебство”, Анелия, Кичка Бодурова, Десислава, Поли Генова, Графа, Невена Цонева, Нели Рангелова, Вики Терзийска и Десо, Михаела Филева, Deep Zone, Скилър, Стенли, Venzy и други.
„Благодаря ви, че отново се събрахме заедно за децата на България. Вашата подкрепа за „Мисия: Всяко дете“ е от изключително значение, защото всяко дете е важно”, каза г-жа Таня Радочай, представител на УНИЦЕФ за България по време на концерта.
Кампанията успя да приобщи много хора към предизвикателствата, с които се сблъскват много български семейства с малки деца. Набраните средства ще подпомогнат работата на Семейно-консултативните центрове и Центъра за майчино и детско здраве в област Шумен, подкрепени от УНИЦЕФ, както и развиването на подобни услуги за подкрепа на семейства на малки деца в областите Сливен и Монтана. Крайната цел на Детския фонд на ООН е всички семейства на малки деца в България да получат подкрепа в грижата за децата им.

Станете почитател на Класа