"Нови гласове" стартира по БНР

32-ма певци, 5 вокални формации и 2 дуета са участниците, които ще влязат в оспорвана надпревара за призовете от Първия национален конкурс „Нови гласове“ на Българското национално радио. Точно 13:00 ч. бе изтеглен жребият, по който изпълнителите ще се представят пред деветчленното жури в състав: Стефан Димитров - композитор и директор на програма “Христо Ботев“ на БНР, Антони Дончев – диригент на Биг бенд на БНР, Ваня Монева-продуцент в БНР и диригент на хор “Космически гласове”, Бояна Андреева – водещ и музикален редактор в програма „Хоризонт“ на БНР, Сибила Лилова – водещ и музикален редактор в Радио България на БНР, Ива Янчева- водещ и музикален редактор в Радио Бинар – БНР, Игор Богданов - диригент в Националния музикален театър”Стефан Македонски”, Анелия Ранчева - изпълнителен продуцент в БНТ, Веселин Тодоров – основател на група “Фактор”.

Певците са разпределени в три възрастови групи: от 14 до 17 години, от 18 до 22 г., а в третата са допуснати участници не по-възрастни от 30 г. За вокалните формации е предвидена отделна категория.

В първия състезателен ден изпълнителите ще пеят по регламент българска песен, а във втория ще се представят с творба по техен избор. Третият конкурсен ден е посветен на вокалните формации и дуетите.

Членовете на журито ще гласуват талантите с две оценки: за вокално майсторство и артистично присъствие. Балът от двата кръга ще формира крайното класиране. Голямата награда ще бъде определена след специално гласуване на съдиите, като всеки член на журито има право да номинира по един кандидат.

Радиоконкурсът „Нови гласове“ ще се проведе в концертното Първо студио на БНР от 11 до 13 ноември 2013 г. Галаконцертът на лауреатите е на 13 ноември от 19: 00 ч., като ще бъде предаван директно в ефира на Радио София – БНР.


Станете почитател на Класа