Приходите от търговски послания в интернет скачат с 40%

В периода до 2015 г. приходите от дигиталната реклама в САЩ се очаква да нараснат с 40% и да изпреварят всички други платформи като дял. Това е основният извод в изследването на Pew Research Center във Вашингтон.
Данните сочат, че аудиторията продължава неудържимо да мигрира към онлайн средата, което се посреща добре от големите рекламодатели, убеждавани все повече от маркетолозите, че дигиталната среда се превръща в нова доходоносна сфера, и заради удобството чрез данните за потребителите търговските послания да бъдат насочвани още по-точно към целевата таргет група.
Последното изследване на Pew Research Center установи, че в САЩ рекламните съобщения, при които търговското послание е адаптирано в зависимост от медийната платформа и интереса на потребителите и подчинено на индивидуално разработена стратегия, са ключът към бъдещето на успеха на дигиталната реклама.
Силно таргетираната реклама вече е ключов компонент на бизнес модела за Google и Facebook, сочи анализа след наблюдение на 5381 реклами в 22 различни новинарски платформи. Изследването прави мониторинг и открива силната връзка между поведението и нагласите на интернет потребителите и търсеното и предлагано съдържание.
Анализът на екипа на проф. Джоузеф Търоф, който преподава цифрова реклама в Университета в Пенсилвания, сочи, че за сайта на кабелната телевизионна мрежа на Си Ен Ен в САЩ трите най-посетени рекламни категории са били тези в раздела „Кино и телевизия“, „Застраховки“ и „Телекомуникационни компании“, а на сайта CNN.com най-често разглежданите реклами са финансовите промоции, търговските послания за тоалетни принадлежности и козметика и тези за търсенето на работа.
Сред констатациите, направени в изследването, е оценката, че почти една четвърт (21%) от всички реклами в новинарски платформи са предназначени за насърчаване и развитие на собствената продукция и производство на информация, като тази практика се наблюдава по-често в секторите без пряк абонамент на потребителите, като например телевизионните мрежи и кабелната телевизия
Финансовата индустрия се представя много повече от всяка друга в новинарските платформи и сайтове. Финансовите реклами са почти три пъти повече спрямо следващата водеща категория „Козметика“. Това, което се откроява силно, е, че силното присъствие на финансовата индустрия на новинарски уебдомейни е за сметка на доста ограниченото присъствие в традиционните им платформи. Всеки сектор, с изключение на списанията, е получил по-голямата част рекламата си за уебсайтовете си.
И още от тенденциите - повечето от новинарските сайтове засега не съобразяват рекламите си спрямо поведението на потребителите си. Само три от 22-те търговски послания в пространството на CNN, New York Times и Yahoo News са имали високо ниво на таргет насочване. Новинарските организации като правило са склонни да разполагат повече статични рекламни банери. Мултимедийни реклами - като използването на различни виртуални техники, като появяване или преливане през стоп-кадър на екрана или анимиране на съдържанието, са рядкост за новинарски сайтове. Видеорекламите са също ново явление и популярността им нараства стремглаво в мрежата. EMarketer прогнозира, че видеорекламите ще се увеличат с 43% през 2012 г., докато използването на статични банери ще нарасне само с 18%, тъй като потребителите са привлечени от по-новите, по-впечатляващите и атрактивни формати.

Станете почитател на Класа