Как е създадена песента на Софи Маринова за „Евровизия“?

Първата спирка от промо турнето на Софи Маринова преди финала на „Евровизия“ в Баку бе Гърция, където тя се представи на гръцкия финал на конкурса. Гласовитата българка се радва на огромен интерес от страна на феновете и гръцките медии.
По повод създаването на песента композиторът Крум Георгиев сподели, че са търсени определена звучност и типове хармония, които, от една страна, да дават денс звучене, а от друга - да привнесат известна доза меланхолия. „Парчето си остана около година в компютрите ни. Искахме да поставим Азис в тази светлина. После имаше период, в който мислехме, че може Миро да я изпее. Докато всъщност се появи продуцентът на Софи и хареса това парче за нея.” Крум Георгиев признава, че началото на песента е било най-трудно за изпяване за Софи. „Честно казано, тя не го усещаше. Казваше, че е много модерно, а в същото време бе като дете, което се страхува да влезе в ново предизвикателство.“
„Песента се появи по един магичен начин без никакъв сценарий, създадохме я от веднъж за часове”, допълва Ясен Козев. По думите му, когато се говори за музика, няма смисъл да се мисли за битка и състезание. Ясен разкри, че ще бъде подготвена пиано версия на парчето, която според него Софи Маринова ще изпее впечатляващо.
Според DJ Роско доказателство за това, че парчето на Софи Маринова е хит, е фактът, че всяка вечер се върти от 3 до 5 пъти в дискотеките. „Най-важната част в момента е в ръцете на Софи, тъй като тя е човекът, който ще бъде на сцената и ще представи тази песен. Вярвам, че песента ще стигне до финала.”

Станете почитател на Класа