Роланд Бергер: Имате добри шансове

Кризата ще свърши до две-три години, после настъпва период на растеж, казва световноизвестният консултант в интервю за Bulgaria ON AIR България има добри шансове за развитие, нужни са й някои реформи, за да се повиши стандартът, казва световноизвестният германски предприемач, консултант и филантроп, който за пръв път говори пред българска медия. Според Бергер рецептата за българските компании е да инвестират в нови технологии, в маркетинг и пазарно развитие. "Кризата ще продължи най-много още две-три години в световен мащаб, след това ще настъпи период на растеж за компаниите", смята прочутият консултант, който дълги години бе икономически съветник на германския канцлер Герхард Шрьодер. "В България има много добре образовани специалисти. Просто трябва да станете по-познати", смята Бергер.
Роланд Бергер е създател на една от най-авторитетните световни консултантски компании, член на престижната американска Асоциация на консултантския мениджмънт. Освен Шрьодер е съветвал и министър-председателя на Бавария Едмунд Щойбер. През 1998 г. е поканен за министър на икономиката в Германия, но отклонява предложението.
Днес Бергер е преподавател по маркетинг и реклама в мюнхенския Технически университет, хоноруван професор по бизнес администрация и мениджмънт в Бранденбургския технически университет. Член е на Управителния съвет на "Лудвиг Максимилиан университет". Член е и на директорските бордове на индустриални гиганти като Blackstone Group, FIAT Group, INSEAD и Fresenius SE. Какво още казва Роланд Бергер за българския бизнес, съдбата на еврото и перспективните инвестиции, гледайте в поредицата интервюта,които стартират на 5 март в ефира на Bulgaria ON AIR.

Станете почитател на Класа