БНТ разкрива схеми за разпространение на наркотици

Тази вечер в рубриката „В кадър” БНТ показва филма на Екатерина Анева “Другият живот”. За „Класа“ от обществената медия уточниха, че историята ще покаже каква е съдбата на наркозависимите в големия град. Темата ще коментира един от главните герои от сериала „Под прикритие” – „полицаят в сянка” Ивайло Захариев. Неговият различен път е мисията му да помага на наркозависими чрез своята собствена вяра и активна обществена позиция. Зрителите ще научат повече за каналите, доставките и разпределението на наркопазара от директора на ГДБОП Станимир Флоров.
Трите позиции ще бъдат изложени на фона на онова, което екипът на БНТ е заснел в поредица от разследвания, разкриващи схемите за разпространение на марихуана, хероин и метадон в София. Сделките се извършват на открито на ключови места в столицата, а стоката се продава директно на място. Във филма са използвани кадри от скрита камера в микробус по време на работата на екипа под прикритие съвместно с полицията. След като спечели доверието на един посредник и започна да си купува трева, репортерът на сутрешния блок на БНТ „Денят започва” Екатерина Анева разби мита, че там, където се продава джойнт, не се предлагат други опиати. Вследствие на разследването бяха арестувани трима души, които вече са с постоянна мярка за неотклонение и са в следствения арест. Заради изнесените факти Екатерина Анева е номинирана за наградата "Сърце и слово срещу наркотиците" в памет на британската журналистка Вероника Герин, убита от ирландски наркодилъри
„Другият живот” ще представи и четвърта скрита сюжетна линия –– тази на автора и оператора на филма – хората, живели под прикритие повече от три месеца по време на снимките на филма.

Станете почитател на Класа