Time Warner отчете повишение на приходите си

Time Warner Inc. (TWX) приключи успешно годината, като само през четвъртото тримесечие медийният гигант отчете ръст на приходите от 4 % спрямо същия период на предходната година до нива от близо $ 5 млрд. и силни печалби за своите мрежи и издателския си бизнес. Компанията анонсира и одобри стартирането на програма за обратно изкупуване на акции на стойност $ 4 млрд., като ценните книжа отчетоха повишение с 4,9% и достигнаха до $ 39,94 преди старта на търговската сесия. От мениджмънта на медийния концерн констатираха, че основните приходи са надминали прогнозните очаквания.
Общите приходи на компанията за 2011 г. са се увеличили с 4,3% спрямо предходната година, като са достигнали $ 19,7 млрд.
През новата финансова година от Time Warner Inc. очакват ръстът на приходите да бъде в двуцифрени стойности, като анализаторите дефинираха заложен ръст на печалбата от 12% за 2012 г.
За последното тримесечие на 2011 г. Time Warner посочи, че нейните телевизионни мрежи, които включват кабелните канали на HBO и CNN, са регистрирали 26% скок в оперативната печалба, която достигна $ 1,14 милиарда. Издателският бизнес, който включва Time Inc., постига нарастване на оперативните печалби с 21% спрямо година по-рано.
Медийният консорциум отчита печалба в размер на $ 773 милиона, или 76 цента на акция. За сравнение година по-рано печалбата бе 769 милиона долара, или 68 цента на акция.
Приходите на медийната компания нараснаха с 4,9% до $ 8,2 млрд., което е отражение на успеха на филмовите дъщерни дружества и тв мрежите. Анализаторите прогнозират печалба на акция от 87 цента, или $ 8,06 млрд. приходи.
От Time Warner Inc. уточниха, че обратното изкупуване на акции е на нива от почти $ 4,9 милиарда за периода от началото на 2011 г. до началото на февруари тази година.
Главният изпълнителен директор Time Warner Cable Глен Брит коментира: " Резултатите на Time Warner Cable за 2011 г. свидетелстват за продължаващия растеж на нашия бизнес на фона на бързите промени в света на технологиите и на пазара на потребителите. Ние планираме широк спектър от стратегическите и оперативните инициативи, планирани за следващата година, които са подчинени на целта да генерират силни парични потоци, и да гарантират бъдещ растеж и атрактивни нива на възвращаемост за нашите акционери ."
Приходите от реклама на Time Warner са намалели с 10% до ниво от 242 млн. долара, като основната причина се корени в спада на политическата реклама. Все пак ръстът на неполитическата и регионалната реклама успява да компенсира по-ниските обеми на рекламните инвестиции. Политическата реклама е донесла приходи от 5 милиона щатски долара през четвъртото тримесечие на 2011 г. и $ 15 милиона през цялата 2011 г.
Междувременно Time Warner Inc. откри в Ню Йорк Medialab, която има за цел да реализира изследвания и разработки, които да генерират аналитична информация за поведението на потребителите, променящите се медийни тенденции и новите посоки на разрастване на бизнеса на Time Warner, включително мониторинг на притежаваните марки и сондажи за очакванията на рекламните партньори.
Главният изпълнителен директор на Time Warner Inc. - Джеф Бюкс, заяви: "Създавайки Medialab, ние бихме искали с помощта на авангардни технологии и боравейки с широк спектър от високотехнологични проучвания, да предоставим на нашите фирми и рекламни партньори възможността за създаване и разпространение на оптимизирано съдържание, което да е на съвсем ново ниво за потребителите“.
И това наистина е така, защото лабораторията дава реална възможност за тестване на емоцията на потребителите с помощта на биометрични устройства, които измерват физиологичните реакции на анкетираните по време на възприемането на тв съдържанието. Специална виртуална стая в изследователския център, базиран в Ню Йорк, дава възможност за следене на зеницата на окото при гледане на реклами, като така специален софтуер изчислява степента на ефективност на търговското послание на различните платформи – интернет, телевизия, мобилни устройства.
"Вярваме, че именно с помощта на такъв тип ултрамодерни методи за анализи, тестващи реакцията на портебителите на всички видове медии, ще успеем да запазим лидерството си и да съумеем да планираме навременното обновяване на предлаганото съдържание, продукти и услуги“, каза Брус Фрейн, президент на Ipsos MediaCT.
Medialab ще бъде в помощ на съществуващите вече подобни изследователски центрове в Time Warner, HBO, Time Inc., Тurner и Warner Bros. В навечерието на старта на HBO Go вече бяха тествани фокус групи за новото шоу и предлаганото съдържание на канала. Сред основните преимущества на Medialab на Time Warner е и водещата му роля и в телевизионното програмиране.

Станете почитател на Класа