bTV - абсолютният лидер в тв ефира

Според пийпълметричните данни за периода януари-август на TV Plan и септември-декември на GARB, формиращи Топ 50 на най-гледаните програми, bTV е абсолютният лидер в тв ефира.
За първите осем месеца на 2011 г. единствено предавания на bTV формират класацията на най-предпочитаните от зрителите тв продукции и развлекателни програми като от информационните емисии тук са bTV Новините и bTV Репортерите. С почти равен брой зрители начело са сериалите „Забраненият плод“ (1 813 754) и „Столичани в повече“ (1 804 597), като българският сериал отчита най-висок среден дял за целия период – 58,34%. В първата половина на таблицата попадат още „Комиците“, специалните издания на „Шоуто на Слави“, както и новаторските риалити формати на bTV - Lord of the Chefs и „Гласът на България“.
За периода септември-декември bTV има пълен превес, като заема 48 от общо 50-те позиции в класацията. С много близки резултати начело на класацията са сериалите „Листопад“ (рейтинг 22,2%, 1 604 467 зрители) и „Столичани в повече“ (рейтинг 22,01%, 1 590 868 зрители). Стикомът „Домашен арест“ се нарежда непосредствено до лидерите за периода, също с близки резултати. В първата половина на класацията влизат още българските сериали „Стъклен дом“ и „Седем часа разлика“, хитови филмови заглавия, утвърдените шоу програми „Комиците“, „Гласът на България“ и др.
В класацията на новинарските емисии отново водещите позиции са заети от bTV Новините, като сред тях попада и стартиралата през есента емисия на bTV в 17.00 часа. „Тази сутрин“ отново е лидер сред сутрешните блокове, с голяма преднина пред втория в класацията „Здравей, България!“.

Станете почитател на Класа