Discovery Networks с представителство и в България

Американската медийна компания номер едно в света в сферата на документалните продукции - Discovery Communications , достигаща до 1.5 млрд. абонати в 210 държави и територии, разшири присъствието си, като реши да открие офис и в София, който е деветото по ред трансгранично представителство на централата в Силвър Спринг, щата Мериленд.
За Discovery Networks България е втората локална точка, след като компанията стъпи в Югоизточна Европа първо в Румъния, като част от дейността на подразделението на компанията за Централна и Източна Европа, Близък изток и Африка. Софийският офис ще бъде основен контактен център за дистрибуторите и партньорите на Discovery не само за страната, но и за Сърбия и други страни от региона.
„Решението на Discovery да открие свой офис в столицата е логична стъпка в унисон със стратегията на компанията за по-тясно сътрудничество с местните партньори и зрителите в България, както и за засилване на локалното влияние на компанията“, заяви Кашиа Кели, президент и управляващ директор на Discovery Networks CEEMEA.
„Най-ключово за нас е да продължаваме да утвърждаваме марките от портфолиото си в целия регион, да инвестираме в бизнеса си в България и да предлагаме на зрителите и бизнес партньорите си възможно най-качествени услуги. Вярвам, че откриването на офиса ще ни позволи да създадем още по-силни контакти с бизнеса и телевизионните фенове“, допълни Кашиа Кели.
Българският център на Discovery Networks ще бъде ръководен от Виктория Дейвис, мениджър „Дистрибуция“ за Югоизточна Европа. Г-жа Дейвис ще работи за разширяването на дистрибуторската мрежа на Discovery Networks в региона и създаването на екип от специалисти в София. Първите членове на екипа са българските експерти в продажбите и дистрибуцията Александър Георгиев и Екатерина Добрева.
Специално за тържественото откриване в София Discovery Networks покани звездата от „Строителни постижения” Дани Форстър.
Популярният тв водещ, дизайнер и продуцент, който е и водещ на предаването „Строителни постижения”, сподели своята благодарност към българите за интереса към неговото шоу и обеща много изненади през 2012 година.
Discovery Communications позволява на зрителите да изучават своя свят и да задоволят любопитството си чрез над 100 световни канала, като водещи са Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science и Discovery HD. Успоредно с това медийната компания предлага водещи потребителски и образователни продукти и услуги и има разнообразно портфолио от дигитални медийни услуги, включително сайта HowStuffWorks.com. В Европа, Средния изток и Африка, 14-те марки на Discovery достигат до над 210 милиона абонати в 105 страни с програми, преведени на 24 езика.

Станете почитател на Класа