Тръгва новият сериал „Легендата за Испания”

От 10 януари всеки делничен ден от 20:00 часа зрителите на bTV ще имат възможност да проследят епичната поредица „Легендата за Испания”. Историческият сюжет започва с разказа за невероятното пътешествие на пастир, който става воин, воден от личния си мотив да търси възмездие в битки с онези, които са разрушили много неща в живота му. В скромния бит на Вириато най-важна е дъщеря му Алтеа, но нахлуването на войските на Претор Галба променя съдбата му. След като родното му село е нападнато и опожарено, оцелелите се заклеват, че ще отмъстят. И тръгват на война с Рим.
Така пастирът изведнъж се озовава сред съмишленици - смели мъже, които са готови на всичко за своя народ и родина. Неговите приятели Дарио, Пауло и Хектор, които по неволя се превръщат в професионални войници, имат една цел и мисия – да освободят Испания от римската обсада. А в личен план с цялата страст, която притежават, се впускат в борбата, за да отмъстят за загубата на любима жена, на своето дете или за да си върнат земята, която обичат.
Вдъхновена от епични филми като „Смело сърце” и поредиците „Робин Худ” и „Династията на Тюдорите”, „Легендата за Испания” разказва за необикновената човешка природа, нейния дух, за постигане на мечтите и желанията, които са в състояние да постигнат, изправени пред всякакви трудности и препятствия… независимо дали се казват Римска империя.


Станете почитател на Класа