Иван Георгиев e репортер на годината

Иван Георгиев стана „Репортер на годината” на bTV, след като навръх 11-ия рожден ден на bTV Новините журналистите от нюзрума на телевизията го отличиха в традиционното ежегодно гласуване. Иван Георгиев е познат на зрителите на bTV с многобройните си репортажи за „Тази сутрин” и bTV Новините, като през септември той успешно разследва и купуването на гласове в пловдивския квартал Столипиново.
"Репортер на годината е една индивидуална награда в един колективен спорт. Хората трябва да си дадат сметка за това, че никой репортер или който и да е служител в телевизията не може да прави нищо, без да има хората около себе си”, коментира той.
За първи път в традиционния конкурс на bTV Новините двама оператори получиха равен брой гласове от колегите си – Валентин Николов, който за пореден път печели този приз, и Борис Пинтев. За „Продуцент на годината” беше избран Цветомир Семов. Това е втората му поредна награда в тази категория, след като беше отличен през 2009 година. За първи път нюзрумът на bTV гласува и за „Монтажист на годината”. Наградата спечели Адриана Алексиева, допринесла за създаването на стотици репортажи и филми в bTV Новините и bTV Репортерите.
bTV Новините са информационният лидер в тв ефира вече 11 години, като вечерните емисии ежедневно привличат средно 1.5 милиона зрители. Всеки ден емисиите на bTV Новините събират пред екрана многократно по-голяма аудитория в сравнение с преките конкуренти.
bTV Новините са лидер и в интернет, като в сайта на bTV всеки месец привличат близо 2 милиона потребители, които разглеждат 119 милиона страници. От 2011 г. bTV Новините се излъчват и в ефира на bTV Радио на честота 101.1 FM в София.

Станете почитател на Класа