„Бъдеще от миналото” и „Бронзовата къща“ в bTV Репортерите

Във време на бързо развиващи се нови технологии, глобализация и промяна на ценностите у нас все още има млади хора, които избират традиционните български изкуства за свое бъдеще. Има такива, които вярват, че с изучаване на богословие могат да се реализират в живота.
Тази събота Марина Евгениева и операторът Мартин Младенов ще срещнат зрителите на bTV с някои от младите последователи на народните будители. Какво кара тийнейджъри да предпочитат иконопис пред компютърна графика, да спазват строг режим, вместо да се забавляват до късно вечер в заведения и да носят народни носии на сцената, вместо модерни дрехи – отговорите в „Бъдеще от миналото” на 5 ноември в bTV Репортерите от 19.30 часа.
„Бронзовата къща” е осмото чудо на света, което ще бъде построено в България. Това е скулптура-сграда във Велико Търново, която ще бъде по-тежка от статуята на Свободата, по-скъпа от къщата на Мадона в Маями, по-странна от Лувъра в Париж и във всеки случай – единствената в света.
Тази неделя, 6 ноември, в bTV Репортерите от 19.30 часа Петя Дикова ще запознае зрителите със скулптора на чудото - Пламен Деянов. Той е всепризнат по света, чуждестранната преса го боготвори, но е неизвестен в родината си. Идеята за къща от бронз му хрумва преди 5 години. Всичко за скулптора и за проекта, чиято цена може да надхвърли 10 милиона лева – тази неделя в bTV Репортерите.

Станете почитател на Класа