Yahoo офертира рекламодателите с пакети на стойност $500 000 за новото си приложение Livestand

Yahoo, която пусна най-новото си приложение за таблети Livestand, шокира рекламодателите с нови параметри на тарифите. Офертата на компанията е за рекламни инвестиции в обеми от $ 500 000, които рекламодателите трябва да платят за пакети, които ще бъдат интегрирани в новата интерактивна видеоплатформа на компанията. Рекламният формат получи названието Living Ad и е най-скъпо струващият в световен мащаб, като той ще се конкурира с iAd на Apple.
Рекламитe на новата платформа комбинират интерактивността на цифровата форма с емоционалната ангажираност на излъчването, така че потребителите да бъдат максимално привлечени и ангажирани с вербалността на внушението на комуникацията, както никога преди.
Living Ad дава възможност творческият процес и идея на създаването на търговската комуникация да бъдат максимално проектирани и живи в съзнанието на потребителите, което е в интерес на пласирането на брандовете, като тук се комбинират успешно силата и чарът на телевизията, потенциалът на визуалните ефекти, безграничните хоризонти на уебпространството и уникалността на потапянето в интерактивността. Платформата позволява интернет рекламите да бъдат интегрирани в приложението в стил, подобен на списание с интерактивни елементи.
Като част от декларираните и поети дългосрочни ангажименти от Yahoo по отношение на развитието на авангардните технологии за реклама и особено важното за рекламодателите измерване на резултатите, Living Ad предлага възможността именно за пробив и много точно отчитане и проследяване на резултатите за ефективност на отделната рекламна кампания.
От Yahoo първоначално решиха да не коментират начина на ценообразуването за рекламната платформа Living Ad, но все пак разясниха, че ще има разделение в ценовите нива на рекламните пакети, които ще варират в диапазона между $ 200 000 и $ 500 000.
Най-новото ултрамодерно дигитално приложение Livestand ще трябва да успее да се наложи в един доста наситен пазар, на който вече са стъпили и са заели своите ниши Flipboard, Zite, Editions на AOL и Pulse.
Предизвикателството пред Yahoo е, дали ще може да убеди потребителите да се пренасочат към новата алтернатива.
Yahoo се обърна към водещите рекламодатели, като изтъкна редица преимущества, сред които факта, че в рамките на Livestand ще бъде предоставяно информационно съдържание от сайтовете на Yahoo - новини, спорт, финанси, а приложението Livestand ще бъде достъпно от таблета на Apple, iPad и от работещите с Android система. Очаква се достъпът до разработеното приложение от Yahoo да бъде възможен и чрез други устройства и издатели, като американската интернет компания обещава, че 177-милионната месечна аудитория в САЩ ще пренасочи масивно вниманието си към Livestand заедно с потребителите на мобилни приложения.
За сравнение - най-силният конкурент сред приложението на Yahoo, новосъздаденият Flipboard е „доунлоудван“ 3,5 милиона пъти през септември според Майк МакКу, главен изпълнителен директор на comScore.
Livestand приложението ще включва и оформление в стил на списание на съдържание или публикации на трети страни, чиито издатели ще получават дял от рекламните приходи, дошли за Yahoo. Те също така ще могат да продават собствените си реклами на платформата.
Даян MакГарви - директор спомагателни продукти в Scientific American, компания, която ще предлага част от своето уебсъдържание на Livestand, потвърди, че Yahoo ще получи около 70% от рекламните приходи, които ще интегрира в предлаганото от Scientific American съдържание.

Станете почитател на Класа