blizoo пренасочва комуникацията си към Google Apps

Google Enterprise и blizoo започват партньорство, което е едно от най-големите в региона и първото подобно сътрудничество в България. Телекомуникационният оператор blizoo обяви, че пренасочва цялата си вътрешна комуникация към Google Apps, като операторът ще прехвърли над 1500 имейл акаунта към Gmail for Business.
„Мащабът на партньорството ни с blizoo показва, че българският пазар е много динамичен и че клауд технологията, предлагана от Google Enterprise, е най-доброто решение за клиентите на този пазар”, каза Пржемек Сиенкиефич, директор корпоративни клиенти за Централна и Източна Европа, Русия и бившите съветски републики. „Вярваме, че в наши дни ефективната вътрешна комуникация и сътрудничество са ключови за бизнеса. Те подобряват конкурентоспособността на клиентите ни, като оптимизират креативността и иновациите. Радваме се, че това наше убеждение се прилага на практика от blizoo.”
Служителите на blizoo ще имат достъп до всички услуги на Google Apps, включително Google Calendar, интегрирания чат GTalk, Google Docs за оптимизирано споделяне на файлове и онлайн сътрудничество и Google Sites, който позволява на различните отдели лесно да създават и управляват интранет сайтове. Служителите ще имат пълен достъп до тези услуги и от всички мобилни устройства, което е от основно значение за доброто функциониране на работната сила, изисквано в телекомуникационния бизнес.
"Когато става дума за услугите, които blizoo предлага на клиентите си, използваме последните технологии. Прилагаме същия високотехнологичен принцип и във вътрешните си процеси. Преместването в облака бе логична стъпка в тази посока и избрахме да си партнираме с Google Enterprise, тъй като те осигуряват най-пълното, модерно и ценово ефективно решение за корпоративна комуникация", каза главният изпълнителен директор на blizoo Ищван Полони.
От 2010 г. blizoo инвестира над 50 млн. евро в разширяване на своята мрежа и поддържащите системи и в момента притежава 40% пазарен дял на територията на покритието си. Сътрудничеството с Google Enterprise е част от програмата за развитие на оператора за усъвършенстване на пълния спектър от вътрешни процеси и потребителски услуги.

Станете почитател на Класа