Дигиталната кампания на Sociable! грабна приз за ефективност

Българската кампания на Sociable! е сред победителите на първите Webit награди за ефективност на дигиталната индустрия в Централна и Източна Европа. Рекламистите получиха кристален плакет за създаването на конкурса за най-влиятелните хора на Webit. На тържествената церемония, която се проведе в Интер Ескпо център в края на първия ден на Webit Congress 2011 (26 октомври), бяха обявени общо 12 призьори в отделните категории от 22 страни.
Престижните отличия бяха връчени специално от посланиците на Webit и представени от председателя на борда Ален Йоро, както и Пол Бърни и Пламен Русев, Webit посланици за Полша, България, Унгария, Румъния, Словения. Освен тях награди връчиха и Едуард Опара – Пентаграм, Рик Кели – Facebook.
Истински фурор в церемонията предизвика и Лиор Раз (Shpigler the Shark), чието видео със съвети към Facebook, Microsoft , Apple, Google и други световни гиганти стана едно от най-споделяните видеа в социалните мрежи. В церемонията участие взеха над 1000 топспециалисти от дигиталната индустрия на 45 държави, сред които мениджъри от Google, Facebook, eBay, Yandex, PayPal, Microsoft Advertising и др.
Наградите се организират за първа година и тяхната цел е да дадат гласност на дигиталните кампании, които са имали най-висока ефективност в Централна и Източна Европа. Съревноваващите се кампании се номинират от Webit посланиците в страните от Централна и Източна Европа, като при избирането на победителите те нямат право да гласуват за участници от собствената си държава. В първото издание на наградите участие взеха кампании и проекти от 22 страни. Посланици на е-Академия в България са Николай Неделчев, управител на Publicis MARC Group, Иво Цеков, изпълнителен директор на Piero 97, и Ненад Лозович – управляващ партньор в New Moment New Ideas, които съответно бяха номинирали българските дигитални кампании.
Допълнително беше връчена и награда, специално подготвена от председателя на борда на е-Академия и почетен Webit посланик Пламен Русев. Специалното отличие за „Наставник на годината“ (Adviser of the year) бе спечелено от Shpigler the Shark, който допреди година оглавяваше отдела за интерактивен криейтив на BBDO Израел. В момента той ръководи продуцентската компания Kookooruza, изготвяща бранд ентъртейнмънт продукция, насочена както към традиционни телевизии, така и към онлайн медии. Shpigler the Shark доби бърза световна популярност и със своя видеоклип „Shpingler the Shark дава съвети на Марк Зукерберг“.



ПОБЕДИТЕЛИ


„Благотворителност и доброволческа дейност“
„Борба за децата: събиране на дарения на 100 инкубатора“,
Saatchi & Saatchi Белград за фондация B92.

„Забавление“
“Състезание Nokia Angry Birds”
CARAT/ JWT/WUNDERMAN

„Онлайн/мобилно банкиране и лични финанси“ – „UniCredit Bank – Мобилно банкиране“
Grey Ljubljana & Httpool & Publicis

„Потребителски продукти и услуги“
„Лятната звезда на Peugeot“,
PHD Словения (Omnicom Media Group) за Peugeot Словения.

„Медия“
„Дигитално издание на списание Story за iPad“
Sanoma Media Budapest Zrt.

„Пътувания“
„Air France – Заемете местата си!“
CarnationGroup

„Най-добро използване на мобайл“
„Играта - Cornetto Multiplayer Interactive Wall Projection“, Mobilera/Outeractive Media за Unilever – Cornetto.

„Най-добро използване на социалните медии“ – „Преоткрий Румъния“
iLeo Marketing Interactiv за OMV Petrom SA.

„Най-добро използване на viral маркетинг“
„Най-влиятелните хора на Webit“,
Sociable! За Webit Congress.

„Най-добро използване на уеб“
„Рубрика LifeCoach с брандирано съдържание на Life.hu“,
OMD за Rauch.

„Специална награда за технологична иновация в Централна и Източна Европа“
3G Multimedia Ltd.

„Криейтив агенция на годината за Централна и Източна Европа“
CarnationGroup.

Станете почитател на Класа