Моделите Жизел Бюндхен, Хайди Клум и Кейт Мос първи по доходи

Светът на модата налага железни правила, когато става дума за световните модели, независимо от икономическата рецесия и спада на рекламните приходи като цяло, пише сп. „Форбс“.
След трудната година за потребителите и конкуренцията между магазини, марки и стилове модните къщи и търговците предприеха риска да направят по-големи разходи в размер на големи суми, за да демонстрират надеждата за оцеляването на модната индустрия, креативността и красотата. Трудностите са дори и за Victoria's Secret, която създаде своята марка на базата на представянето пред света на низ от красиви жени в каталозите и представянията по време на ревютата, но не успя да сключи нов договор за марката Аngel, за да осигури перспектива за марката за следващите две години.
„Компаниите знаят, че инвестициите в ново лице, което тепърва ще се доказва е, рисковано начинание“, заявява пред „Форбс“ Иван Барт, старши вицепрезидент и управляващ директор на „IMG модел“, в която са суперзвезди от ранга на Жизел Бюндхен и Хайди Клум. Спадът на рекламите в модните списания намали и възможността пред моделите да попаднат в лисата на търсените топкрасавици. Според модните издатели в САЩ в списанията страниците, посветени на новите тенденции за дрехи и бижута, са намалели с почти 12% в периода между април 2009 и 2010 г. след големия спад от 20% в сравнение с година по-рано.

Списъкът

Моделите в списъка са подредени в съответствие със заработените доходи и подписаните договори за периода юни 2009 г.-юни 2010 г.
Безспорен номер едно в класацията е Жизел Бюндхен, 29-годишната бразилска красавица, която се ожени за защитника на NFL Том Брадли. Тя роди първото си дете през декември и веднага се върна на работа. Трудно е да бъде обвинена за тази своя постъпка, като се има предвид, че тя е най-търсеният модел и лице в света и е спечелила около $25 млн. долара през изминалата година. Тя участваше в кампаниите на True Religion jeans, Dolce & Gabbana, като паралелно с това има и собствена модна марка за сандали - Gisele.

Едва 16 млн. долара

Второто топиме в класацията на „Форбс“ е на 36- годишната Хайди Клум, която заработва едва $16 млн. долара на година. Тя е част от екипа на бранда Victoria's Secret, най-големият играч в публичната търговия с продажби над $5000 000 000 млн. долара и оперативни приходи от $1 млд. за 2006 г. Хайди има четири деца и рекламира за Diet Coke, Volkswagen, McDonald's, LG. Кейт Мос заема трето място с 9 млн. долара. Независимо от нейните професионални и лични върхове и спадове през годините, през последната година не може да се оплаче от липса на ангажименти.
Освен изготвянето на модна линия за британската верига за търговия на дребно Topshop Кейт Мос пусна нов парфюм, зае се и с проектирането на чанти за Longchamp. Мос остава лице на „Версаче“, Longchamp и Дейвид Yurman.
В престижната класация са също Крус, Адриана Лима - бразилската красавица, която неотдавна стана майка, руският модел Наталия Водянова, също и Алесандра Амброзио, Дария Вербови и Миранда Кер. Единствената американка в класацията е 36-годишната Каролин Мърфи. Изявите й с Estée Lauder, Роберто Кавали и Ан Клайн и помогнаха да спечели $3,5 милиона и да кацне на 10-а позиция.

Станете почитател на Класа