×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Изложбата „Пролетно пробуждане” събра ценители в ”Парадайз център”

Галерия Европа 2 в мол" Парадайз център" оглася пролетното пробуждане с две изложби:
" Пролетно изложение на българските майстори-занаятчии" - Галерия Европа и Регионална занаятчийска камара - София отправят поглед към живия дух на българските занаяти с една голяма обща изложба на майстори, създаващи традиционни и малко по-съвременни занаяти. Ще бъдат представени икони, керамика, бижута от благородни метали, български традиционни шевици и кукли, произведения от текстил, кожа, метал, дърво, стъкло и т.н.
Участващи автори – Ирина Сардарева (шапкарство, художествено плетиво), Любомир Линков (ковано желязо), Диана и Георги Драгоеви (накити), Иван и Боряна Влаеви (керамика), Петранка Станкова (накити), Йоланта Ценова (изделия от мед), Светлозар Пармаков (керамика), Йордан Григоров (керамика), Стела Георгиева (керамика), Красимир Костов (иконопис), Йоана Петкова (тъкачество), Димитър Антов и Илиян Игнатов от ПГ по каменоделство – с. Кунино (каменоделство), Величка Георгиева (национални костюми), Анатоли Ванчев (грънчарство), Борислав Коруджиков (стъкло) и Галина Захариева (рисувана коприна).

и една изложба, нежна като Пролетта:
"Акварелен Шепот" – съвместна изложба на едни най-добрите съвременни виртуози на акварелната четка, които могат да представят тази техника в пълния и блясък.
На изложбата могат да се видят творби на автори от цяла България, както на утвърдени акварелисти като Сава Цоневски, Любен Пашкулски, Александър Телалим, Любомир Коларов, Иван Додов, Коста и Вяра Станоеви, така и на по-млади автори като Калина Тонева, Бисер Димитров, Ангелина Ангелова.

Освен прекрасните произведения на авторите на двете изложби в уикендите на изложбите ще можете да се насладите и на сътворяването на изкуствата наживо – ще има различни демонстрации на занаяти и работилнички, в които може да се включи всеки.

Изложбата се намира в Галерия Европа 2 – „Парадайз център", бул. Черни връх 100, ет. 3, бе открита на 10.04.2014 г. от 18:30 часа и ще продължи до средата на месец Май.

На откриването присъстваха много хора, сред които голяма част от авторите, както и специални гости – Кубрат Пулев и Андреа, а също и стилист Капанов – председател на Регионална занаятчийска камара – София.
Освен официалното откриване на изложбата на 10ти имаше и демонстрации на занаяти, в която всеки можеше да се включи – тъкане на стан, изработване на керамични съдове на автентично старо грънчарско колело и рисуване на великденски яйца по стари български начини.

На 26 и 27 април пък, всеки желаещ може да се включи в работилничка по „плъстене" – изработване на декорации от плъсти. Работилничките ще са от 15:00 до 19:00 часа и ще са с вход 20 лв, включващ и материалите за работилничката.

Станете почитател на Класа