×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Наградиха победителите от „Рецептите на баба”

Щастливи детски усмивки, красиви рисунки и безброй талантливи български деца – така завърши шестия поред конкурс за детска рисунка на кулинарна тематика „Рецептите на баба". На весела и изпълнена с много емоции церемония те получиха своите награди от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7. Тържеството се състоя в Националния дворец на децата, който е партньор на инициативата, подкрепяща развитието и съхраняването на българските традиции, паралелно с награждаването от конкурса „Лазарка, мома гиздава", организиран от Двореца на децата. Част от победителите пристигнаха от различни кътчета на България, за да получат наградите си, а всички гости на празника видяха изложба с част от отличените рисунки.
В София за церемонията дойде и победителката в тазгодишния конкурс – 14-годишната Даниела Ганчева от Трявна. Творбата на талантивата възпитаничка на Ресурсен център Трявна бе избрана от журито за официален плакат на Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град". Заедно с останалите отличени рисунки, тя ще обиколи България през 2014 г., за да може повече хора да се докоснат до таланта на децата.
„Благодаря на всички, които и в тази нелека година отново бяха с нас – на децата, които ни изпратиха прекрасните си рисунки, на хората, които ни подкрепиха, и не на последно място- на нашите любезни домакини от Двореца на децата. Щастлив съм, че традициите ни се помнят и пресъздават, защото това е най-ценното, което имаме", каза на церемонията организаторът на конкурса шеф Пеньо Иванов.
40 деца бяха отличени в трите възрастови групи тази година, и много от тях получиха наградите си по време на церемонията. Призове за най-добри рисунки връчи и Виктория Йосифова от интернет медия „Любословие", която удостои с грамоти 12 участника. Веселка Илиева, преподавател в Национална гимназия за приложни изкуства, награди две от децата с ръчно изработени грамоти и пъзели. Организаторите присъдиха и три специални награди.
Сред изненадите по време на церемонията бе изявата на сцената на малчуганите от гр. Банкя, които импровизирано пресъздадоха на сцената български традиционен обичай.

Организаторите от А.Р.И.З.-7 благодарят сърдечно на всички, които подкрепиха конкурса и тази година: участниците, домакините от Национален дворец на децата, хората, които се включиха в журирането, екипа на организацията, както и на „Победа"АД и Издателство „Ентусиаст", които осигуриха подаръците за отличените деца.

Станете почитател на Класа