Владимир Зарев представя „Законът“

“Законът“, третата част от романовата  трилогия  на Владимир Зарев , ще бъде представена на 22 февруари в 18.30 часа в книжарница „Хеликон“ на бул. „Цар Освободител“ 4. „Законът“ е продължение на първите две части - „Битието” и „Изходът”, които пожънаха голям успех у нас и в Германия. Книгата ще представят проф. Михаил Неделчев, проф. Сергей Герджиков и Томас Фрам, преводач на трилогията и на романа "Разруха" на немски.
Романът „Законът” е последната част от знаковата белетристична трилогия на Владимир Зарев . Действието в „Законът” започва през 1986 година, проследява перестройката на Горбачов с цялата й противоречивост, съдбовните събития, които преобръщат и преосмислят националната ни история в края на 1989 година, и разказва за времето до влизането на България в Европейския съюз. Време сложно и нееднозначно, в което бе възвърната свободата на личността, следователно правото на уникалност в човешкия живот, но в което беше унищожена ценностната система на българина и като единствена възможна перспектива бяха приети парите, безскрупулността и човешкият егоизъм. Чрез заплетените конфликти и ярките човешки съдби в „Законът” са описани голяма част от ония механизми, по които беше разграбена и обезкръвена България и така бе обезсмислен трудът на няколко поколения българи.
За разлика от „Битието” и „Изходът” (тези две части бяха по-скоро редактирани и осъвременени от автора!) романът „Законът” е изцяло нов, автентичен и написан в последните години текст. Според професор Михаил Неделчев „Законът” е събитиен, подкупващо интересен, многопластов, сразяващо мощен роман, който притежава всички качества на знаковата книга на Владимир Зарев „Разруха”, и най-вероятно ще има същата щастлива съдба.

Станете почитател на Класа