Четирима съкратени от първата ни трупа

Трима актьори от бившия Пътуващ театър и един от “Сълза и смях” се оказаха изкупителните жертви на реформата в Народния театър и това потвърди директорът на трупата Павел Васев пред “Всеки ден”. Добринка Гецова, Иванка Керкелова, Мирослав Стоилов, Мариана Молевска, Александър Хаджихристов и актрисата от “Сълза и смях” Диана Спасова вече не са част от трупата на Народния.
“Това е едно тежко преживяване за двете страни. Но засега нямаме проблеми, а и тези, които имат ангажименти към наши спектакли, ще ги изпълняват на хонорар”, обясни Васев.
От 1 август съставът на Народния е редуциран до 216 души, което е наложило и съкращаването на 29 позиции. Десет от тях са актьорски – пет заети и пет незаети щатни бройки. Всички останали са хора от техническия персонал и администрацията. Сред съкратените обаче няма артисти от академичната трупа, а само такива от новоприсъединилите се театри.
“Цялата история беше един кошмар. Но ние го разбираме – той нямаше избор, нямаше изход от ситуацията. Павел Васев е директор без ход и затова не можех да му се сърдя”, сподели пред “Всеки ден” драматургът на бившия вече Пътуващ театър Мариана Молевска. Тя е била на половин щат и от няколко дни е безработна.

Станете почитател на Класа