Борисов: Всеки действа със своя тактика и на наш гръб

Всеки един действа със своя тактика, в случая на наш гръб. Така Бойко Борисов коментира споровете между САЩ и Русия за разполагане на противоракетния щит в натовските държави от Европа. Той добави: „Направил съм се, че не съм ги чул.“
Преговори за разполагането на части от американската система за противоракетна отбрана у нас не са водени с премиера, стана ясно от думите му. Борисов допълни, че разбира политическите атаки по темата, но след като преговори не са водени, няма какво да обяснява по въпроса. Той бе категоричен, че договореностите с отделните страни, всяка от които има свои интереси, не могат да бъдат и няма да бъдат обвързвани.
България не води официални разговори за участие в противоракетния щит на САЩ. Има разговори в рамките на НАТО за това, как би изглеждал общият противоракетен щит за всички страни в алианса. Това пък каза по-рано вчера министърът на външните работи Николай Младенов пред Би Ти Ви. Той обясни, че се е възстановила идеята страните в НАТО да имат една обща система, която да ги предпазва от ракетни нападения. Според външния министър за България най-важното е системата да покрива територията й и тя да бъде защитена. По думите му реакцията на Русия е била неправилно изтълкувана у нас.

Станете почитател на Класа