Премиерът: Промени в кабинета няма да има

Промени в правителството не се налагат и няма да има. Това казва в интервю за „Труд“ в последния ден на 2009 г. премиерът Бойко Борисов. Според него цялата 2010 г. ще мине под знака на кризата. В интервюто той прави и оценка за работата на министрите си, като казва, че финансовият Симеон Дянков му е създавал най-много проблеми с острия си език, но в същото време е свършил много работа. Според Борисов в следващите 3-4 месеца тандемът Трайков - Дянков трябва да е много силен, за да не се допуснат фалити на фирми.
Яснота кой ще поеме външното ведомство ще има след 14 януари, когато е изслушването на сегашния министър Румяна Желева пред Европейската комисия, казва още премиерът. Под формата на шега той намеква, че постът ще бъде поет от самия него, тъй като той е „млад и красив“. Борисов отрича операция „Наглите“ да е била насочена към бившия съветник в Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Алексей Петров, който не му бил конкуренция в политиката. Според премиера „Наглите“ работили за себе си и не са имали поръчители за отвличанията.



Дянков критикуван от свой учител
Един министър трябва да говори популярно, а не да използва уличната лексика, която влезе в Народното събрание заради излишна еуфория още в началото на прехода. Това казва в свое писмо до Симеон Дянков неговият учител по български език от езиковата гимназия в Ловеч Найден Ангелов. Повод за писмото стана срещата на министър Дянков с представители на бизнеса в Ловеч на 29 декември, от която местните бизнесмени си тръгнали обидени. По време на разговора Дянков нарекъл „дървен философ“ Галин Перянов, който ръководи крупна фирма в града.

Станете почитател на Класа