БСП затваря заложна къща, СДС – кафе-ресторант

Иглика Горанова

До месец БСП и СДС трябва да затворят обекти в партийните си централи, които са извън Закона за държавната собственост. „Проверка установи, че на „Позитано“ 20 има заложна къща, туристическо бюро и кафене, СДС пък е преотдал помещение за кафе-ресторант“, обяви пред „Класа“ Данаил Кирилов, областен управител на София. Той допълни, че до сряда ще издаде предписание в срок от един месец партиите да затворят обектите, които са извън Закона за държавната собственост. В него се позволява на партиите да ползват дадените им от държавата имоти на преференциални цени само за партийна дейност.
„Идваха инспектори на областната управа, но не мога да кажа какви точно обекти са установили на „Позитано“ 20“, каза пред „Класа“ Евгений Узунов, секретар по кадровата политика в Изпълнителното бюро на БСП. Той обаче увери, че социалистите ще се съобразят с предписанията. От СДС коментираха, че в кафе-ресторанта на „Раковски 134“ се хранят възрастни симпатизанти на синята партия, защото цените са поносими. Оттам признаха, че това е нарушение на закона.
Данаил Кирилов съобщи още, че е внесъл предложение до премиера Бойко Борисов да бъде отменен текст от Закона за държавната собственост, с който се позволява на партиите да купуват централите си. Поправката бе приета през април тази година от тройната коалиция.

Станете почитател на Класа