11 НПО-та не искат Масларова да е шеф на комисия

11 неправителствени организации, които работят в социалната и в образователната сфера, изпратиха вчера открито писмо, с което приканват партия ГЕРБ да отстрани Емилия Масларова (депутат от БСП и бивш социален министър) от председателското място на парламентарната социална комисия. Организациите смятат, че заемането на поста от Масларова може да забави реформите и да навреди на имиджа ни в чужбина.
Според неправителствения сектор напредъкът в борбата със социалното изключване през последните четири години е пренебрежимо малък и това е отбелязвано многократно от ЕК.
Сред организациите, подписали писмото, са “АРК България”, Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, Български адвокати за правата на човека, Български активистки алианс, Български Хелзинкски комитет, Европейски институт, сдружение “Ти избираш” – Стара Загора, Център за независим живот, Център за приобщаващо образование, фондация “Междуетническа инициатива за човешки права“, сдружение “Достоен живот” – Видин.

Станете почитател на Класа