Прокуратурата поиска 5 години затвор за Цветанов

Прокуратурата поиска 5 години затвор за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по делото за присвояване на 50 000 лева от бюджета на МВР и отклоняването им към бившия шеф на РЗ БОП Велико Търново Орлин Тодоров. Парите са изплатени на антимафиота под формата на обезщетения по времето, когато той се намира в следствения арест заради разследване за връзки с престъпни структури.

Днес в СГС вървят пледоариите на прокуратурата и защитника на Цветанов Менко Менков.Д елото започна на 26 март и по желание на обвиняемия и защитата му се гледа по съкратена процедура, при която не се разпитват всички свидетели.

Това поредно обвинение срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов бе повдигнато на 22 ноември миналата година. По това дело МВР беше конституирано като граждански ищец и представи иск за парите.

Възможно е още днес съдебният състав е с председател съдия Десислав Любомиров да постанови присъда.

До края на месец май предстоят още две дела срещу Цветанов. За 29 май са насрочени пледоариите по делото
за отказаните СРС-та, отново срещу бившия директор на РЗБОП Орлин Тодоров. Прокуратурата обвинява Цветанов, че той пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия е поставил собственоръчно резолюции „НЕ!!!” на шест искания за СРС-та.

На 30 май се очаква да започне и третото дело срещу Цветанов за т.нар. незаконното послушване.

Станете почитател на Класа