Даниел Георгиев си оттегли молбата за напускане на ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ Даниел Георгиев, който вчера каза, че  напуска парламентарната си група, е оттеглил заявлението си и остава в партията. Новината за напускането му дойде вчера от лидера на политическа партия "България без цензура" Николай Бареков, който написа във страницата си във фейсбук, че георгиев се присъединява към ББЦ.

Днес обаче  Георгиев е оттеглил искането си за напускане на групата от деловодството на Народното събрание.

От партията на Борисов уточниха, че нито в деловодството на Народното събрание, нито в кабинета на председателя на парламента е депозирана молба за напускане на ПГ на ГЕРБ от народния представител Даниел Георгиев. „Не се занимавам с лицето Бареков", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Нека да изчакаме официалните факти и позиции по случая, защото във вчерашния ден имаше доста разнопосочна информация, посъветва тази сутрин Цецка Цачева. Очаквам председателят на парламента Михаил Миков да заяви лично напускането на Даниел Георгиев от Парламентарната група на ГЕРБ, каза тя по повод информацията за напускането на депутата Даниел Георгиев. „Не съм видяла негово заявление, никой от колегите не знае за случая. Преди това сме имали много пъти разговори с него. Това за нас не е тема в момента на кампанията", допълни Цецка Цачева.
„Мога да коментирам факти, които са ми известни. В момента съм в кампания. Научихме се в последните кампании какви ли не удари срещу нас да се сипят от опонентите ни. Нека да изчакаме нормално развитието на случая. Явно са ни много ценни депутатите, ухажват ги от различни други партии и групи", подчерта Цецка Цачева.

На организирана от ГЕРБ спешна пресконференция в парламента Георгиев не можа да даде смислен отговор по какви точно причини е напуснал за няколко часа партията. Обясни само, че нестандартната му реакция е била провокирана от поредица статии за това, че партийното ръководство го подозира като отцепник.

Георгиев посочи, че работи много добре с колегите си и остава в партията не само заради Бойко Борисов, но и заради тях.

„Не съм вербуван от нито една политическа сила. Бареков с нищо не ме е ангажирал и провокирал", увери Даниел Георгиев и отказа да даде подробности за разговора си с лидера за ББЦ.

„Не одобрявам постъпката на Николай Бареков. Той уби всичко детско е един кандидат за депутат. Върна се в ролята си на журналист. Може би мечтаеше за Костинброд-2", коментира Красимир Велчев от ГЕРБ. И двамата съпътстваха Георгиев по време на блифинга.

 

Станете почитател на Класа