Кутев към Цачева: Вие работите в полза на милионерите

Децибелите в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия рязко скочиха по време на интервюто с депутата от БСП Антон Кутев. Причина за това стана неговата колежка от ГЕРБ Цецка Цачева, която се намеси в неговото участие след като нейното изявление беше приключило. Цачева се изказа първа в предаването по повод внесения от партията й вот на недоверие към правителството заради енергетиката. Тя повтори тезата, че управляващите крият информация за състоянието на НЕК и упорито бягат от дебат. След като нейното участие свърши, тя остана в студиото, но на диванче встрани от мястото за интервюиране на гости.

След нея Антон Кутев заяви, че вероятно тези от колегите му, „които си нямат работа", вероятно ще присъстват на дебатите по вода в петък. „Ние нямаме никакъв проблем с това да говорим по проблемите на енергетиката. Просто считаме, че това е абсолютно излишно в деня преди изборите", заяви той. Според него, криенето на информация не може да бъде повод за вот, дори за дебат.

Кутев изтъкна, че задържането цената на тока е помогнало за пренасочване на средства от големите корпорации към обикновените хора. Той посочи, е управляващите не са позволили ново вдигане на цената на тока. Тук водещата Ани Цолова го засече: „Как не сте позволили? Нали ДКЕВР е независим енергиен регулатор? Изпуснахте ли се нещо или...". „Не, не съм се изпуснал", отвърна й Кутев.

Малко по-късно, обаче, Цецка Цачева не можа да се сдържи и прекъсна интервюто на Кутев докато той обясняваше какви пари са спестили хората от цената на тока. Червеният депутат се разгневи: „Това, което правите вие, е борба срещу хората в полза на милионерите. 6-10 лв. на месец не са малко, ходете при бабите и им го обяснете". „Вие на мен за баби не ми говорете, аз снощи от бабите идвам", отвърна му Цачева. Двамата, обаче, продължиха да се карат от двата ъгъла на студиото, а водещите не успяха да ги укротят бързо. „Не знам какво се чу, не бива да настройваме така хората", каза Ани Цолова.

В крайна сметка интервюто с Кутев приключи с шеги и закачки. По темата за съмнителните депутатски кюфтетата той посочи, че в стола на парламента се хранят предимно журналисти. „Така че аз съм разтревожен по-скоро за тях", каза той. Самият депутат рядко хапвал в депутатския стол, само от време на време пробвал постните манджи.

Станете почитател на Класа