Румен Петков: Настоявам прокуратурата да разсекрети преписката

"Много настоявам прокуратурата да разсекрети преписката, защото тя е повече от нелепа, а е необходимо гражданите да разберат, за какво става въпрос", заяви пред Дарик радио Румен Петков по повод разпита му в СДВР тази сутрин, свързан със засекретена прокурорска преписка.

"Не вярвах, че може такъв абсурд да се институционализира и второ, по най-бързия начин прокуратурата трябва да обяви пред обществото, кой е извикал медиите на засекретена преписка!?", каза бившият вътрешен министър и коментира, че преписката се представя пред него като засекретена не за друго, "а за да ме принудят да мълча и да не мога да я коментирам и сега ми се налага да убедя обществото, че нямам сестра, защото част от медиите тиражират нелепости, които даже и в преписката ги няма".

"Като благодаря на служителите на МВР за коректно свършената работа, искам да кажа, че бях засипан с един порой от имена, които нищо не ми говорят - нито съм ги виждал, нито съм ги чувал тези хора, с изключение на едно-две имена, които не съм виждал или чувал повече от 15 години", каза Румен Петков и допълни, че и в най-мрачните си мисли не е допускал, че "такива абсурди могат да бъдат институционализирани".

 Румен Петков бе разпитан в СДВР около 8 тази сутрин във връзка с прокурорска преписка. По неофициална информация преписката е свързана с евроизборите. Петков успя тази сутрин да избегне намиращите се пред сградата на СДВР журналисти. Засега все още не е ясно коя прокуратура се занимава с преписката, заради която е бил извикан Петков в СДВР.

Вчера вътрешният министър Цветлин Йовчев съобщи във Варна, че вече има сигнали за купуване на гласове на предстоящия евровот. По тях работи група, включваща представители на прокуратурата, полицията и ДАНС. "Имаме създадена организация и мисля, че в голяма степен ще предотвратим тези негативни практики на изборите", допълни Йовчев.

Станете почитател на Класа