Валери Симеонов оглави евролистата на националистически формации

Лидерът на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов е водач на европейската листа на патриотичния съюз, в който влизат още Национален Идеал Единство, ГОРД, Средна европейска класа, Целокупна България и Сдружение "Патриот".

Втори в листата на патриотичния съюз е действащият евродепутат и зам.-председател на групата на евроскептиците в Европейския парламент Слави Бинев, излъчен на последните европейски избори от листата на "Атака".

На пресконференция в централата на НФСБ в София патриотичният съюз представи всичките 17 кандидати за европейския парламент, като след Симеонов и Бинев следват журналистите Велизар Енчев и Силвия Трендафилова.

Листата е съставена с участието на всички партии от патриотичния съюз и се състои от доказани, отговорни и последователни патриоти. Не е имало никакви противоречия, препирни и недоволства, категоричен бе Валери Симеонов.

Не става ясно дали лидерът на НФСБ има реални амбиции да остане евродепутат при успех на изборите, или повежда листата като знакова фигура и лице на партията. Симеонов и Бинев обявиха с усмивка, че считат за напълно реално и двамата да намерят място в Европейския парламент, така че въпросът за противоборство между тях не стои.

В европарламента НФСБ ще изпрати родолюбци, а не русофили или американофили, нито "платени компаньонки на ДПС", закани се Слави Бинев.

Станете почитател на Класа